36{referer}
ŞTIRI
ÎN TIMP REAL
ASTĂZI

01.06.2014  

«Tretii microfon» (31.05.2014) (ВИДЕО)

06.11.2013  

"PRIMETIME" cu Mihai GODEA şi Nicolai ŢVEATCOV

02.11.2013  

«Tretii microfon» (02.11.2013) (ВИДЕО)

02.11.2013  

Mitingul din 3 noiembrie se va desfășura în susținerea devalorizării valutei naționale

02.11.2013  

Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea judecătorilor corupți, a subjugării justiției și procuraturii
toate pentru astăzi
ȘTIRI ASOCIATE
REVOLUŢIA DE CATIFEA

REVOLUŢIA DE CATIFEA

(0/106) - ştiri,
PARTENERIATUL ESTIC

PARTENERIATUL ESTIC

(0/22) - ştiri,
AEROPORT

AEROPORT

(0/25) - știri,
"BANCA DE ECONOMII"

«BANCA DE ECONOMII»

(0/100) - știri,
OPTIMIZAREA ȘCOLI

OPTIMIZAREA ȘCOLI

(0/68) - ştiri,
FRONTIERĂ PE NISTRU

FRONTIERĂ PE NISTRU

(0/37) - ştiri,
GAGAUZIA

GAGAUZIA

(0/12) - ştiri,
ARMATA NAȚIONALĂ

ARMATA NAȚIONALĂ

(0/47) - ştiri,
ARHIVA DE SUBIECTE
«?» ÎNTREBARE REZONABILĂ
CITAT ÎNCHIS
Mihai Ghimpu: Contrabas la Viena, contrabas la Chişinău!
Mihai Ghimpu: Exemplu sunt eu!
Mihai Ghimpu către Dodon: ”ALĂTURI!”

Conducerea ministerului de Interne este acuzat de protecția și implicarea în scheme criminale

Publicat : 06 septembrie 2013 г. 14:06 | Vizualizări: 1180
Categorie: Putere
Un grup de veterani ai Ministerului Afacerilor Interne îl acuză printr-o scrisoare publică pe viceministrul Afacerilor Interne, Veaceslav Ceban, de implicarea în scheme criminale, estorcarea banilor și protejarea ilegalităților rudelor sale prin presiuni făcute asupra funcționarilor de stat.

Scrisoarea semnată de 124 veterani ai MAI este publicată integral:

Către Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, şi Procurorul General al Moldovei, Corneliu Gurin,
din partea unui grup de veterani ai Ministerului Afacerilor Interne
din mun. Chişinău şi raioanele Rezina, Criuleni, Anenii Noi şi Căuşeni.


Chemare la respect şi onoare!


În aceste zile se împlineşte jumătate de an de la începutul Refomei Poliţiei Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Interne spunea la lansare că: ”Reforma poliţiei vine ca răspuns la aşteptările cetăţenilor. Cetăţenii doresc o poliţie mai eficientă, mai prezentă, mai corectă şi de încredere”.

Însă, în realitate, reforma poliţiei nu a însemnat altceva decît o epurare masivă a cadrelor prin avansarea unor persoane incopetente, corupte, arogante şi demiterea persoanelor cu o practică vastă de lucru.

Procesul de reangajare s-a transformat într-o piaţă extrem de profitabilă de muncă pentru conducerea MAI, însă s-a transformat într-un dezastru pentru populaţia care a rămas la cheremul unor puştani, care nici să conducă nişte echipaje de patrulare nu sunt în stare şi le distrug, unul cîte pe unul, cîte un automobil la fiecare cîteva zile.

Despre ce luptă cu corupţia poate fi vorba dacă conducerea MAI nu este pe departe un exemplu de onestitate şi corectitudine. Şi ce fel de exemplu poate fi un astfel funcţionar care în doar mai puţin de un an şi-a procurat patru loturi de pămînt în com. Durleşti, unde construieşte concomitent două case de locuit, o casă de lux în pensiunea turistică Sovata din Romînia, o maşină de teren Lexus cu un preţ de sub 100 000 eur şi o locuinţă de peste 150 de metri pătraţi într-un bloc luxos din str. M.Eminescu din centrul Chişinăului. Familia lui a devenit dealer oficial la Vodka Zernoff în Romînia.

Cei care lucrează de mai mulţi ani în sistem cunosc că din prima zi de cînd Ceban Veaceslav a început să activeze în organe estorca mită de la oamenii din Piaţa Centrală, cînd era în poliţia economică – de la contrabandiştii care treceau fraudulos prin transnistria spirt, haine şi petrol, de la traficanţi de fiinţe umane şi oameni de afaceri, iar mai recent, de la criminalii care îşi ispăşesc pedeapsa în instituţiile penitenciare.

În prezent, Ceban Veaceslav este „crîşa” achiziţilor la Departamentul Instituţiilor Penitenciare, „otcatul” variind de la 10% pînă la 40%. Fiecare dintre agenţii economici care au trecut prin concurs, dar nu au cîştigat Vă vor confirma acest lucru. Chiar şi Şefa DIP, Dabija Ana, este o „păpuşă” promovată în funcţie de Ceban Veaceslav.

Şi nu doar asta. Fiecare dintre şefii penitenciarelor este obligat să plătească lui Ceban Veaceslav cîte o taxă lunară de la 1000 pînă la 5000 eur, taxă care s-a dublat în această primăvară. Aceştea la rîndul său, adună banii închizînd ochii la comercializarea drogurilor, ţigărilor şi obiectelor interzise, iar cele mai profitabile fiind caracteristicele pozitive şi încheierile care permit reducerea termenului de detenţie.

Ceban Veaceslav poate activa nestingherit cu astfel de cumătri ca Palihovici Liliana, Cecan Iurie şi Efrim Oleg, toţi funcţionari de vîrf din stat.

Ultimul caz, însă, a depăşit toate limitele. Viceministrul de interne a generat un scandal teatralizat pentru a şantaja prim-adjunctul Procurorului General, Andei Pîntea, să înceteze urmărirea cumătrului lui Ceban, Efrim Oleg, căruia procuratura i-a deschis trei dosare. Beneficiind de relaţiile din penitenciare şi din lumea interlopă, Ceban Veaceslav a înscenat o istorie de mită de două milioane de lei pe care a mediatizat-o cu ajutorul reţelei sale de angajaţi corupţi din Departamentul Instituţiilor Penitenciare.

Doar Dvs puteţi stopa acest microb al corupţiei, care a promovat la majoritatea funcţiilor cheie din minister, ca Şef Direcţie Investigaţie Fraude şi Şef al Departamentului Securitate Internă şi Combaterea Corupţiei, iar în doar doi ani a contribuit la faptul că în sistemul penitenciar a au fost siliţi să demisioneze sau au fost concediaţi 95% din echipa managerială.

În plus el a pus pe roate un sistem de reangajare în cîmpul muncii a unor foşti angajaţi MAI care nu corespund rigorilor de angajare. De exemplu:

Igor Druţă – transferat de la MAI la funcţia de director general adjunct al DIP, deşi avea aplicate în MAI 7 sancţiuni disciplinare, avertizat asupra corespunderii incomplete funcţiei deţinute, o dată retrogradat în grad, nu a trecut comisia medico-militară suferind de obezitate de gradul III şi probleme cardiace (Distonie Neurocirculatorie tip Hipertensiv). În doar o lună avansat la grad de colonel.

Victor Tonu – numit în funcţia de şef al penitenciarului nr.9, deşi deja nu corespundea limitei de vîrstă, cu probleme cardiace, numit în doar o lună, prin ordinul lui Efrim Oleg în funcţie de colonel de justiţie.

Alexei Braduceanu – Dulghieru – cumătrul lui Ceban, angajat în calitate de Şef Direcţie Securitate Internă DIP, după ce a fost concediat din SIS pe motiv negativ de necorespundere funcţională (24.12.2001, ord SIS nr. 821 din 13.12.2001) şi pornită o cauză penală (nr.2000019083), în calitate de coparticipant la arestarea ilegală cu bună ştiinţă, săvîrşită în interese de profit sau personale (art.192, alin.2).

O altă poveste de succes este activarea în interesele grupării „Makena”, inclusiv acoperirea unor crime, cum ar fi deţinerea „obşeacului” grupării prin intermediul verişorului său Bârcă P. şi acoperirea unor revolte la penitenciarul 17 Rezine, unde organizaţia criminală a împiedicat, cu utilizarea unor arme reci (cuţite şi răngi), executarea unei percheziţii în penitenciar.

Reieşind din toate cele enumerate, inclusiv, compromiterea statutului de angajat MAI, destabilizare a bunelor relaţii între organele de urmărire şi anchetă, promovarea neprofesionalismului la nivel înalt şi reprezentarea unui factor de corupţie esenţial în toată structura MAI, solicităm examinarea demiterii viceministrului de interne şi a tuturor angajaţilor promovaţi de către acesta care nu corespund rigorilor de profesionalism şi integritate.


  • 0
(voturi: 0) | | Versiune de tipărit

Tag-uri pentru acest articol: Ceban, Veaceslav, Afacerilor, Interne, Efrim, exemplu, pentru, veterani, poate, numit, reangajare, dintre, General, acest, lucru, sistem, colonel, grupării, trecut, inclusiv

Добавить комментарийȘtiri relevante
Maia Sandu recunoaște existența deficiențelor în domeniul educației

Maia Sandu recunoaște existența deficiențelor în domeniul educației

Ministrul Educației, Maia Sandu, moțiunea simplă privind demiterea căreia s-a discutat miercuri, 10 iulie, în plenul Parlamentului, a recunoscut
Timofti consideră că decesele în lanț din Armata Națională sunt doar întâmp ...

Timofti consideră că decesele în lanț din Armata Națională sunt doar întâmp ...

Declarația a fost făcută de către Nicolae Timofti, numit de componentele fostei Alianțe în funcția de Președinte al Moldovei, marți, 16 iulie, după
Veteranii de război cer demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuța

Veteranii de război cer demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuța

Organizația de veterani a sectorului Botanica din capitală au semnat o declarație prin care cer demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, care
Ex-director ”Pădurea Domnească”: Este stranie restabilirea în funcție a une ...

Ex-director ”Pădurea Domnească”: Este stranie restabilirea în funcție a une ...

Declarația a fost făcută pentru agenția OMEGA, marți, 18 iunie, de fostul director al rezervației ”Pădurea Domnească”, președintele raionului
CNI îl suspectează pe Usatâi de facilitarea unor firme la importul medicame ...

CNI îl suspectează pe Usatâi de facilitarea unor firme la importul medicame ...

Comisia Națională Anticorupție a decis să-l verifice pe ministrul Sănătății, Andrei Usatâi, privind corectitudinea aprobării noii liste a
Ion Sturza: Sistemul bancar moldovenesc lucrează în înțelegere de cartel pe ...

Ion Sturza: Sistemul bancar moldovenesc lucrează în înțelegere de cartel pe ...

Declarația a fost făcută de fostul Premier al Moldovei, Ion Sturza, luni seara, în cadrul unei emisiuni televizate.
PUTERE
Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea judecătorilor corupți, a subjugării justiției și procuraturii

Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea judecătorilor corupți, a subjugării justiției și procuraturii

Liderii coaliției de guvernare le cer oamenilor să iasă pe 3 noiembrie la o acțiune de susținere a politicilor promovate de
Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea concedierilor pe motive politice

Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea concedierilor pe motive politice

Oamenii chemați de guvernanți să participe la mitingul din 3 noiembrie, vor manifesta inclusiv în favoarea concedierilor în masă
Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea furturilor de proporții din proprietatea statului

Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea furturilor de proporții din proprietatea statului

Doritorii de a participa la mitingul proguvernamental din 3 noiembrie, își vor manifesta susținere pentru furturile de proporții
Mitingul planificat pentru 3 noiembrie se va desfășura în susținerea creșterii tarifelor

Mitingul planificat pentru 3 noiembrie se va desfășura în susținerea creșterii tarifelor

Din 1 noiembrie, călătoriile interurbane se scumpesc cu 10 bani la kilometrul parcurs, potrivit unei înțelegeri la care a ajuns
Mitingul planificat pentru 3 noiembrie va avea loc în susținerea căsătoriilor homosexualilor

Mitingul planificat pentru 3 noiembrie va avea loc în susținerea căsătoriilor homosexualilor

Liderii partidelor Coaliției de guvernare îndeamnă populația să iasă pe 3 noiembrie la un miting în susținerea politicilor
Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea atacurilor raider asupra băncilor din Moldova

Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea atacurilor raider asupra băncilor din Moldova

Coaliția proeuropeană a anunțat pentru 3 noiembrie curent un miting în susținerea actualei guvernări, liderii căreia sunt


CEL MAI VIZITAT
ULTIMELE COMENTARII
sistem comentând CACKLE
FOTO RAPORTUL
VIDEO
PUTERE
Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea judecătorilor corupți, a subjugării justiției și procuraturii

Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea judecătorilor corupți, a subjugării justiției și procuraturii

Liderii coaliției de guvernare le cer oamenilor să iasă pe 3 noiembrie la o acțiune de
02.11.2013  Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea concedierilor pe motive politice
02.11.2013  Mitingul din 3 noiembrie va avea loc în susținerea furturilor de proporții din proprietatea statului
02.11.2013  Mitingul planificat pentru 3 noiembrie se va desfășura în susținerea creșterii tarifelor
BUSINESS
Mitingul din 3 noiembrie se va desfășura în susținerea devalorizării valutei naționale

Mitingul din 3 noiembrie se va desfășura în susținerea devalorizării valutei naționale

Liderii coaliției de guvernare îndeamnă populația să iasă la mitingul din 3 noiembrie în
01.11.2013  Mitingul planificat pentru 3 noiembrie se va desfășura în susținerea creșterii tarifelor
27.10.2013  A fost deconspirată schema care aduce profituri fabuloase speculanților de pe piața valutară
26.10.2013  A fost calculat prețul pe care populația țării îl plătește în rezultatul devalorizării premeditate a leului
OAMENI
Menținerea lui Marinuța în funcția de ministru al Apărării va scoate părinții soldaților la proteste

Menținerea lui Marinuța în funcția de ministru al Apărării va scoate părinții soldaților la proteste

Părinții militarilor înrolați în Armata Națională cer pretinsului Președinte, Nicolae Timofti
29.10.2013  Marinuța nu are de gând să demisioneze din funcția de ministru al Apărării
22.10.2013  Episcopul de Bălți și Fălești insistă pe excomunicarea conducerii țării (VIDEO)
21.10.2013  Biserica îndeamnă poliția să lupte cu corupții și contrabandiștii, nu cu creștinii ortodocși (VIDEO)
CRIMINAL
Twitter
Versiunea veche Versiunea mobilă Generală Despre noi Adauga la favorite