Societate & Cultură

Sindicatele limitează accesul mass-media

27 aprilie 2012 16:56
Vizualizări: 299
0

În acest an, pentru prima dată în istoria țării, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova și Guvernul condiționează participarea presei la  manifestației naționale consacrate Zilei Internaționale a Solidarității Oamenilor Muncii din 1 mai, cu acreditarea obligatorie a reprezentanților instituțiilor media, care vor fi prezenți în Piața Marii Adunări Naționale.

CNSM anunță că pe 1 mai, împreună cu reprezentanții Guvernului, va organiza o manifestare la care vor participa peste 15 mii activiști sindicaliști. ”În scopul asigurării unor condiţii confortabile de muncă pentru reprezentanţii mass-medii şi având în vedere cerinţele de securitate, rugăm reprezentanţii mass-media să se adreseze la CNSM  în vederea acreditării”, se mai cere în comunicatul de presă al CNSM, prin care se mai menționează că eliberarea legitimațiilor speciale va avea loc pe data de 30 aprilie, anunțată de Guvernul drept zi liberă.

Totodată, Sindicatele și Guvernul  nu au concretizat care sunt necesitățile de securitate în această zi pentru reprezentanții mass-media.

Pe 1 mai, de Zilei Internaționale a Solidarității Oamenilor Muncii, în Piața Marii Adunări Naționale vor avea loc manifestările CNSM și Congresul Civic al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Pe data de 16 aprilie, PCRM a depus la primăria capitalei o cerere de informare a autorităților locale privind manifestarea din 1 mai. Formațiunea comuniștilor a fost prima care a anunțat despre intenția de a organiza manifestări de 1 mai, după care la primărie au mai fost depuse cereri din partea PLDM și a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

Manifestarea planificată de PCRM va începe tradițional din Scuarul Academiei, printr-un Marș Social, după care Congresul Civic II se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Ştiri / Arhivă
<aprilie 2014>
LMaMiJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Яндекс цитирования Rambler's Top100