Politică

Mitropolia Moldovei a condamnat decizia autorităților de legalizare a homosexualității

25 mai 2012 19:24
Vizualizări: 277
0

Mitropolia Moldovei a făcut publică o declarație, privind adoptarea Legii antidiscriminare, exprimându-se împotriva stipulărilor drepturilor minorităților sexuale din documentul dat, care este ”un atentat la adresa identităţii creştine a poporului şi militează pentru modificarea acestei legi prin excluderea sintagmei „orientare sexuală”, precum şi a tuturor punctelor şi referinţelor cu privire la minorităţile sexuale”.

”Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove califică votul de astăzi al parlamentarilor, care se pronunţau anterior categoric că nu vor aproba o astfel de lege, un pericol pentru integritatea morală şi spirituală a societăţii”, se spune în declarația menționată, Mitropolia explicând că ”adoptarea Legii asigurării egalităţii ar putea atrage după sine şi grave tulburări în masă, de care se vor face vinovaţi cei care au legiferat săvârşirea acestei trădări a valorilor fundamentale ale neamului”.

Sursa citată a atras atenția că cererile Mitropoliei adresate instituţiilor abilitate din stat pentru crearea unor comisii mixte privind analizarea şi îmbunătăţirea proiectului de lege au fost trecute cu vederea, ”iar acţiunile au avut un caracter unilateral şi puternic influenţate de grupuri şi organizaţii din interiorul şi din exteriorul ţării, cărora nu le convine actualele principii după care trăieşte şi se dezvoltă societatea moldovenească”.

În acest context, conducerea țării a fost acuzată de joc duplicitar, datorită promisiunilor privind excluderea sintagmelor ce țin de minoritățile sexuale, care ”s-au dovedit a fi un truc pentru ca legea să fie votată fără vreun impediment din partea cetăţenilor nemulţumiţi de acest proiect”.

Proiectul controversatei legi a fost discutat de mai bine de un an. În această perioadă, grupuri importate de populație au organizat acțiuni de protest împotriva adoptării Legii date, pe motiv că documentul le acordă libertăți exagerate minorităților sexuale. Biserica Ortodoxă a respins proiectul de lege, declarând că este un document, care legiferează ”dezmățul”, deoarece sunt permise paradele homosexualilor și promovarea gândirii și a comportamentului acestora.

Mai târziu, Premierul Filat a participat la ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe, unde s-a convenit că proiectul de lege va fi modificat, astfel încât sintagma ce ține de minoritățile sexuale să fie exclusă. În pofida promisiunilor, sintagma dată a rămas intactă, fiind adăugată o precizare ce ține de interdicția formării familiilor de către gay și lesbiene.

Legea menționată a fost adoptată, vineri, 25 mai, cu votul parlamentarilor din fracțiunile partidelor conduse de Mihai Ghimpu, Marian Lupu și Vladimir Filat.

 

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Ştiri / Arhivă
<aprilie 2014>
LMaMiJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Яндекс цитирования Rambler's Top100