Politică

Iurie Roșca: Filat a renunțat la demiterea Procurorului General de frica lui Plahotniuc

1 iunie 2012 15:40
Vizualizări: 328
0

Prim-ministrul, Vladimir Filat, care în toamna anului trecut a cerut insistent demiterea procurorului general, Valeriu Zubco, a renunțat la această idee, fiind șantajat de prim-vicepreședintele Parlamentului, vicepreședintele PDM, Vladimir Plahotniuc, partidul căruia deține conducerea Procuraturii Generale.

Declarația a fost făcută, recent,  de politicianul, Iurie Roșca, în cadrul unei emisiuni televizate, menționând că șantajul poate avea la bază mai multe dosare penale deschise pe numele Primului ministru. ”Domnul Prim-ministru Filat a băgat coada între picioare și tremură din ce în ce mai mult, atunci când vine vorba despre Vlad Plahotniuc. Plahotniuc îl ține de pantaloni pe Filat, îl șantajează cu ceva prin Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate, iar Filat redus la tăcere se teme să spună ceva, că de altfel apar dosarele lui”, a explicat Roșca, subliniind că lucrurile au devenit clare atunci când procurorul general, Valeriu Zubco, a venit în fața Parlamentului cu un raport de activitate.

”Când s-a pornit domnul Filat ca un cruciat, ca un atlet, un gigant al luptei împotriva corupției să zică ceva împotriva Procurorului General, a apărut Procurorul General în Parlament și Filat s-a făcut micuț cât un purice, i-a dispărut discursul justițiar, a făcut pe el, mai ales când procurorul a zis: mai vreți să vă mai auziți?”, a mai adăugat Iurie Roșca, amintind despre declarațiile procurorului general în fața deputaților.

Pe data de 13 octombrie 2011, Premierul, Vladimir Filat, a venit în plenului Parlamentului cu un raport privind atacurile raider asupra mai multor bănci comerciale din Moldova, care a avut loc cu câteva luni mai devreme, cerând în concluzie demiterea Procurorului General, a directorului general al SIS și a președintelui Comisiei Naționale pentru Piața Financiară, pe motiv că cele trei instituții nu au făcut față situației de criză și nu au gestionat cazurile conform funcțiilor pe care le dețin. Cu majoritatea voturilor parlamentarilor a fost aprobată o hotărâre a Parlamentului, privind inițierea demiterii procurorului general, Valeriu Zubco.

Pe data de 28 octombrie 2011, procurorul general, Valeriu Zubco, a venit în Parlament cu un raport de activitate, menționând printre altele că în ultimii doi ani contrabanda de țigări a luat amploare, iar în spatele acestui flagel stau ”demnitari cu înalte funcții de stat” din Guvern și ”majoritatea parlamentară”, refuzând să dea nume. Zubco a anunțat că în spatele acestor operațiuni de contrabandă stau grupări criminale, care activează ”sub protecția” factorilor de decizie din Serviciul Vamal (controlat de PLDM) și a demnitarilor guvernamentali și parlamentari. Totodată, Zubco a refuzat să dea nume făcând trimitere la taina anchetei.

După declarațiile făcute de procurorul general, Premierul Filat a renunțat la ideea demiterii lui Valeriu Zubco, chiar dacă prevederile hotărârii Parlamentului, adoptată în acest sens, sunt obligatorii.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Ştiri / Arhivă
<aprilie 2014>
LMaMiJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Яндекс цитирования Rambler's Top100