Politică

Noi acuzații grave aduse primului vicepreședinte al Parlamentului

3 iulie 2012 10:13
Vizualizări: 718
0

Publicația jurnal.md scrie în această dimineață despre noi probe, care ar demonstra implicarea prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, în atacurile raider din vara anului trecut asupra băncilor Victoriabank, Banca de Economii și compania ASITO, precum și despre pașii, care au urmat.

Potrivit publicației, ”raiderul - șef al Moldovei, Plahotniuc, după ce a fost descoperit de către Înalta Curte de la Londra ca unicul beneficiar al atacurilor raider din 2010 și 2011, încearcă acum să-și securizeze furturile: într-un termen record de scurt, acesta a scos din băncile Moldovei și a dus peste hotare mai mult de 658 de milioane de lei”. Publicația face trimitere la rapoartele incomplete ale CNPF și BNM.

Din surse interne ale băncilor Victoriabank și Moldindconbank, am fost informați că sumele scoase de raideri în ultimul timp au depășit 80 de milioane de euro”, mai scrie jurnal.md.

Publicația mai susține că trei dintre companiile, care au preluat ilegal acțiunile din cele două bănci, au gajat împreună pachetul deținut, total de 32,44%,  societăţilor comerciale moldoveneşti ÎCS „Stock Trading” SRL şi ÎCS „GSER GRUP” SRL, beneficiind de un credit în sumă de 208,4 milioane de lei.

În context, publicația acuză că timp de un an Procuratura Generală, Centrul Anticorupție, Banca Națională și CNPF ”au făcut totul pentru a proteja făptuitorul și pentru a-l ajuta să preia afaceri noi”.

În ultimele săptămâni, la Chișinău au apărut mai multe informații privind implicarea lui Vladimir Plahotniuc în atacurile raider asupra băncilor Victoriabank și Banca de Economii. La Curtea de Justiție de la Londra au fost prezentate documente, care dovedesc că Vladimir Plahotniuc este unicul deținător al dreptului de dispoziție asupra patrimoniului companiei Tomdal Limited, care a fost implicată în atacul asupra acțiunilor BC Victoriabank. În același timp, în instanța de judecată de la Nicosia, Cipru au fost prezentate dovezi că acțiunile BC Banca de Economii, preluate ilegal, au fost divizate în patru părți egale sub limita stabilită de lege și transmise în proprietatea a patru companii rusești.

Potrivit algoritmului politic de partajare a funcțiilor de conducere în stat între partidele AIE, conducerea CCCEC și a Procuraturii Generale au revenit Partidului Democrat din Moldova, prim-vicepreședintele formațiunii fiind Vladimir Plahotniuc.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(5,00)
Factologie
(5,00)
Surse
(0,00)
Rating
(5,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Ştiri / Arhivă
<aprilie 2014>
LMaMiJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Яндекс цитирования Rambler's Top100