Politică

Voronin: Înlăturarea PCRM din circuitul politic este dictată din exteriorul țării

12 iulie 2012 15:40
Vizualizări: 455
0

Declarația a fost făcută de președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, pe marginea unui proiect de hotărâre, care prevede condamnarea simbolicii fostei RSSM.

”Ați avut zilele acestea o întrevedere cu ambasadorii țărilor Uniunii Europene , unde ați avut înțelegeri și acum faceți aici spectacol. Problema este că ați devenit ostatici ai acestui spectacol”, a declarat Vladimir Voronin, îndemnând majoritatea parlamentară să nu se lase influențați de aceste cereri.

”Cei care vă dictează nu sunt cu nimic mai superiori decât noi, de ce trebuie să ne târâm în fața lor”, s-a întrebat Voronin, subliniind că ar vota cu plăcere ”o declarație comună către toate parlamentele europene privind situația din Moldova – securitatea alimentară, securitatea țării, deoarece țara este într-o mare sărăcie, iar voi vă ocupați cu lucruri minore”.

În aceeași ordine de idei, președintele PCRM a accentuat că ”este un proiect de eliminare a noastră din câmpul electoral”. ”Ați întârziat, domnilor deputați! Noi suntem o formațiune cunoscută în Moldova și nu prin demagogii, ci prin fapte concrete și asta nu se mai poate nimici, orice ați face! Ați înlăturat NIT-ul, acum ne interziceți pe noi și ce va fi mai departe? Veți înflori după asta? Or, asta v-a încurcat trei ani să faceți ceva bun pentru țară”, a întrebat Voronin deputații din Alianța de guvernare.

Majoritatea parlamentară, reprezentată de partidele lui Marian Lupu, Mihai Ghimpu și Vladimir Filat, a înaintat în ședința din 12 iulie o inițiativă a Partidului Liberal radical de dreapta privind aprecierea istorică, politică și juridică a regimului totalitar comunist. Unul din articolele acestui proiect prevede ”interzicerea pe teritoriul Republicii Moldova a simbolicii regimului comunist totalitar (secera și ciocanul, precum și toate suporturile cu această simbolică).

Hotărârea Parlamentului va fi semnată de președintele forului legislativ, liderul  PDM, Marian Lupu.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(5,00)
Factologie
(5,00)
Surse
(5,00)
Rating
(5,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Ştiri / Arhivă
<aprilie 2014>
LMaMiJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Яндекс цитирования Rambler's Top100