Politică

Liberal –democratul Sandulache nu este de acord să restituie statului 6 milioane de lei

20 iulie 2012 15:20
Vizualizări: 898
0

Membrul Partidului lui Filat, Pantelei Sandulache, care a ridicat de la stat 6 milioane lei prejudiciu moral în baza unei hotărâri a Curții de Apel Chișinău, trebuie să le restituie înapoi, potrivit deciziei irevocabile a Curții Supreme de Justiție, adoptate pe data de 19 iulie curent.

Sandulache nu este de acord cu decizia Curții Supreme de Justiție și susține că o va ataca la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, deoarece instanța ”într-un mod absolut inexplicabil, a redus valoarea reparației echitabile la o sumă derizorie”, adică la o mie de euro (peste 15 mii lei).

”Voi sesiza în regim de urgență  Curtea Europeană a Drepturilor Omului și Libertăților fundamentale pentru a se expune pe marginea modului funcționării Justiției naționale și respectării de către aceasta a drepturilor fundamentale pe acest caz”, susține Pantelei Sandulache.

La începutul anului curent, Curtea de Apel Chișinău au emis o decizie prin care a dispus acordarea prejudiciilor morale lui Pantelei Sandulache în sumă de 400 mii euro (6 milioane lei), din cauza că un proces de judecată la care ultimul a fost parte a durat mai mulți ani. Sandulache a motivat că în toată această perioadă a avut de suferit pierderi mari, din cauza că procesul de anchetă i-ar fi distrus afacerile.  Curtea a dispus că banii îi vor fi achitați lui Sandulache din Bugetul de stat prin intermediul ministerului Finanțelor.

Deși a avut la dispoziție 20 de zile, ministerul Finanțelor nu a atacat cu recurs decizia Curții de Apel Chișinău. Ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruță, a explicat că nu a atacat-o, reieșind din  ”rezonabilitatea hotărârii”, deoarece inițial Sandulache cerea prejudicii de 2,4 milioane euro, iar instanța i-a dat de șase ori mai puțin.

Juristul, Ion Dron, a declarat pentru agenția OMEGA că vede aici o înțelegere de cartel între reclamant și ministerul Finanțelor, pe motiv că atât Pantelei Sandulache, cât și ministrul Veaceslav Negruță, sunt membri ai PLDM.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
La aceeaşi temă
 
Ştiri / Arhivă
<aprilie 2014>
LMaMiJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Яндекс цитирования Rambler's Top100