Regional

Muntean: Vom opune rezistență tuturor încercărilor ilegale ale AIE de preluare a puterii locale

7 august 2012 13:00
Vizualizări: 348
0

Secretarul executiv al CC PCRM, Iurie Muntean, prezent la o acțiune de protest de la Anenii Noi, a anunțat că liderii Alianței pentru Integrare Europeană, Vladimir Plahotniuc, Marian Lupu, Mihai Ghimpu și Vladimir Filat, au pus la cale preluarea puterii locale din Moldova, ”încălcând și scuipând pe Constituție”.

”Exponenții guvernării din teritoriu preiau exemplul lui Plahotniuc, Lupu, Ghimpu și Filat de încălcare a Constituției. Iată că și la Anenii Noi asistăm la încercări de a călca în picioare Constituția Republicii Moldova”, a declarat Iurie Muntean, adăugând că astăzi se protestează împotriva intenției funcționarilor locali ”de a scuipa pe Legea Supremă a statului”.

”Noi trebuie să oprim acest dezmăț astăzi, aici. Pe toate căile legale trebuie și vom opune rezistență tuturor încercărilor ilegale ale Alianței pentru Integrare Europeană de a prelua puterea locală”, a mai anunțat Iurie Muntean.

Marți, 7 august, Consiliul raional Anenii Noi se convoacă în ședință extraordinară la inițiativa consilierilor Partidului Democrat din Moldova, pe ordinea de zi fiind o solicitare depusă de această fracțiune de demitere a actualului președinte al raionului Anenii Noi, Vladimir Vîzdoagă. Autorul solicitării susține că Vîzdoagă, care a fost ales în funcție cu voturile a doi consilieri PDM, ocupă funcția ilegal, pe motiv că cele două voturi au fost cumpărate. Totodată, fracțiunea PDM nu a prezentat nicio dovadă în acest sens.

Fracțiunea PCRM din consiliul raional Anenii Noi, care este majoritară, susține că aleșii locali din PDM, PLDM și PL încearcă să preia puterea raională ilegal, deoarece nu dețin numărul necesar de voturi pentru demiterea președintelui raionului. Potrivit legislației, un președinte de raion se demite cu 2/3 din voturile consilierilor.

Votaţi articolul
Vă invităm să apreciaţi acest articol. Votând, Dvs stabiliţi rating-ul articolului:
Actualitate
(0,00)
Factologie
(0,00)
Surse
(0,00)
Rating
(0,00)
Rating-ul este media tuturor aprecierilor
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Google Yahoo Twitter Netvibes LinkedIn Live Journal Scoop Sphinn Furl Technocrati Live FrigG
 
Ştiri / Arhivă
<aprilie 2014>
LMaMiJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Яндекс цитирования Rambler's Top100